hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son Darbe: 28 Şubat - 11. Bölüm

    Son Darbe: 28 Şubat -  11. Bölüm
    expand

    CNN TÜRK’te, Mehmet Ali Birand'ın yönetiminde geniş bir kadronun emek verdiği, Türk siyasetinin en önemli yol kazalarından birini anlatan “Son Darbe: 28 Şubat” belgeseli bu akşam saat 21.00'de 11. bölümüyle ekrana geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belgeselin 11. Bölümünde, Öcalan'ın yargılandığı tarihi dava, dava sırasında MİT, Dışişleri Bakanlığı ve Çankaya'nın da devreye girdiği “asmayalım” kampanyası, Beykoz’daki operasyon sonrasında ortaya çıkan Hizbullah vahşeti, Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı oluşu, Hayata Dönüş operasyonunun perde arkası, Ahmet Kaya’nın ölümü, Beyaz Enerji operasyonu ile Milli Görüş tarihinde bir ilkin yaşandığı, Erbakan'ın muhalefetle tanıştığı Fazilet Partisi kongresinin perde arkası ve sonraki günlerde Ak Parti’yi kuracak olan Yenilikçilerin ortaya çıkışı anlatılıyor. 

    Bu bölümde röportajlarına yer verilecek isimlerden diğerleri ise şunlar: Talat Şalk, Can Özbay, Eren Keskin, İsmet Berkan, Cevat Öneş, Mesut Yılmaz, Sadettin Tantan, Hatip Dicle, Ruhi Karadağ, Hikmet Sami Türk, Can Dündar, Bülent Arınç, Recep Tayyip Erdoğan.
    Genel koordinatörlüğünü Reyhan Yıldız'ın, yönetmenliğini Özgül Ören'in, danışmanlığını Talip Korkmaz'ın yaptığı 12 bölümden oluşan belgesel için 100’den fazla yerli ve yabancı tanıkla konuşuldu.

    Necmettin Erbakan’dan Hüsnü Mübarek'e, Süleyman Demirel’den Theodoros Pangolos’a, Mehmet Ağar'dan Hatip Dicle’ye, Recep Tayyip Erdoğan'dan Meral Akşener'e, Fadime Göktepe'den Akın Birdal’a, Zafer Mutlu’dan Mesut Yılmaz'a tanıklar, Özal’ın ölümünden Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan oluşuna uzanan süreçte, yakın tarihimizin en sıcak anlarını bu belgeselle hafızalarımıza emanet ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Madımak Oteli katliamı, Refah Partisi’nin iktidar yürüyüşü, Sabancı Suikastı, Gazi Olayları, Susurluk Skandalı, DEP'li milletvekillerinin mecliste polis tarafından gözaltına alınması, Tansu Çiller’in terörle mücadele politikası, Yunanistan'la savaşın eşiğinden döndüğümüz Kardak Krizi, Hayata Dönüş Operasyonu, Öcalan’ın yakalanış sürecinde CIA ile yapılan anlaşmanın perde arkası, olay yaratan ve yasaklanan Kürt raporu, MGK toplantısında cumhurbaşkanına anayasa kitapçığı fırlatılması, Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevi günleri gibi, son 10 yılın en önemli dönemeçleri tanıkların anlatımıyla ekrana geliyor.

    YAYIN TARİHİ: 27 ŞUBAT 2012 / PAZARTESİ
    YAYIN SAATİ: 21.00

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow